Om designer Jesper Holm

MØBELDESIGNER JESPER HOLM

Designfilosofi:
Der er lavet møbler i 8.000 år, og alt er allerede opfundet. Jeg finder inspiration i gamle møbeldesigns og laver min egen nyfortolkning, hvor jeg lægger fokus på at skabe møbler med enkle former og høj funktionalitet. Jeg finder ofte inspiration i naturens konstruktioner, i håndværket og vores forfædres og naturfolks simple redskaber, i vikingeskibe, og i alt der er lavet optimalt. Jeg forenkler yderligere og laver det til et tidssvarende produkt, som kan fremstilles på mit snedkeri. Det er det gode håndværk, som er i centrum i mine designs, fordi godt håndværk ikke er baseret på flygtige trends, men kan skabe en langvarig værdi for kunden.

Mission:
Mine designs skal ikke tiltrække sig opmærksomhed, men de skal derimod opfylde dagligdagens behov på en enkel, funktionel og æstetisk nærende måde. Det er mit mål, at møblerne er så gode, at kunderne sender mig en venlig tanke dagligt. Jeg ønsker ikke at sælge kejserens nye klæder – mit mål er at skabe godt design via godt håndværk og gode materialer. Et gennemtænkt design er fundamentet for et godt slutprodukt, og derfor er det vigtigt for mig at imødekomme alle kundens ønsker og behov. Køber du gode designprodukter, er du med til at bruge jordens ressourser med respekt og omtanke.

Håndværk:
Alt bliver lavet på mit snedkeri syd for København. Møblerne fremstilles via en kombination af traditionelt møbelsnedkerhåndværk og moderne produktion. Vi har computerstyrede maskiner, der gør vores produktion meget effektiv, så snedkerne kan lægge stort fokus på de komplicerede, håndlavede detaljer frem for det trivielle arbejde. Alle møbler overfladebehandles efter gamle, traditionelle metoder. Der bruges primært linolie og sæbe, som får træet til at ældes smukt og naturligt. Med korrekt vedligeholdelse kan dine møbler holde livslangt. Læs mere om vedligeholdelse her på hjemmesiden – under fanen “materialer”.

” Virksomheden grundlagde jeg i 1992, men jeg har lavet møbler, siden jeg var helt ung teenager. Da jeg var 15 år, lavede jeg møbler til mit eget værelse, og senere kom skolekammerater og bestilte møbler hos mig, som jeg håndsnedkererede derhjemme på min fars hobbyværksted. Det, jeg laver i dag, har jeg faktisk lavet lige siden. Min mor lavede keramik, vævede med plantefarvet garn og arbejdede med læder, syede tøj, porcelænsmaling, tegning, tryk, hvilket naturligvis har startet min store interesse for håndværk og kreativitet i en tidlig alder. I folkeskolen havde jeg en god sløjdlærer, og lige siden har min store passion været træ og snedkerhåndværk, samt muligheden for at skabe gode møbler til andre.”

Jesper Holm

TEGNESTUE OG SNEDKERI UNDER SAMME TAG

I mere end 30 år har jeg dedikeret mig til min passion for design, træ og godt håndværk. Fra 1986 til 1991 uddannede jeg mig på Skolen for Brugskunst (nu Danmarks Design Skole), og grundlagde efterfølgende Jesper Holm Design & Møbelsnedkeri A/S, hvor jeg i 1992 startede med at sælge møbler fra mit eget hjem. Efterhånden som virksomheden udvidede sig, tog jeg i 2003 en beslutning om at købe en gammel møllegård i Ishøj syd for København, hvor jeg flyttede ind med min familie og indrettede staldene til snedkeri, kontor og showroom. I disse idylliske omgivelser er snedkerne hver dag i fuld gang med at fremstille møbler. Både i virksomhedens lokaler og i mit eget hjem har jeg indrettet rummene med mine egne designs, og dette har været et igangværende projekt lige siden overtagelsen af gården, da der gennem årene er kommet flere og flere nye design- og indretningsidéer.

Når jeg ikke tegner og fremstiller møbler, bruger jeg ofte tid i mit eget snedkerkøkken, hvor jeg også kaster mig over forskellige kreative projekter. Her tilbereder jeg blandt andet råvarerne fra gårdens frugttræer, urte- og grøntsagsbed og er næsten selvforsynende. Denne interesse for madlavning og kærlighed til køkkenet skaber en dyb forståelse for at indrette snedkerkøkkener med den højst mulige funktionalitet og praktik, hvilket kommer mig til gode i mit arbejde som designer, når jeg er på indretningsbesøg hos kunder og skal tegne nye indretningsløsninger til hvert hjem.