Vælg den rigtige køkkenbordplade og vask

Vask:

Vasken er ubetinget den mest brugte ting i et køkken. Kig på et gammel køkken og se hvor gulvet er mest slidt: Ved vasken. Her står du mest, her skyller du maden, hænderne, gryderne, her henter du vand til maden og her hælder du ting ud og har affald midlertidigt.

Vaskens placering er altafgørende for et velfungerende køkken. Vaskens størrelse og form er også afgørende for hvor længe du kommer til at bruge på at lave mad, kontra gøre rent og vaske op. 

Køkkenbordplade - vælg det rigtige materiale:

En køkkenbordplade udsættes for store mængder vand, slag, fedt, syre, base, kulde og varme. Ikke alle materialer kan klare alt dette. 

Træ er absolut uegnet til køkkenbordplade, da det ikke tåler vand og varme. Træplader kan ikke gøres tilstækkeligt rene da træ har en masse små porrer. Vælger du træ, skal du være forsigtig med vand og varme og undgå at dine fødevarer kommer i kontakt med pladen.

Materialets hårdhed har også betydning for funktionaliteten. En hård stenplade slår skår af glas og porcelæn. Alt skal sættets forsigigt på en stenplade.

Bordpladens udseende skal spille sammen med valg af materiale til skuffefronter. Til fronter i fx. træ med levende årestruktur forslår vi en ensfarvet plade.

Vi kan levere alle materialer, men anbefaler materialer der fungerer godt i brug og som kan holde i mange år. Et køkken er først og fremmest en arbejdsplads og skal kunne tåle at blive brugt. Et nyt køkken skal kunne præstere mange gode måltider og bidrage til familiens sundhed og livskvalitet.

Et gennemtænkt og velfungerende køkken gør det nemt for dig at lave god og sund mad til dig og din familie og dine gæster.

Kom og hør mere!